COVID-19 MEASURES: Acting upon the healthcare recommendations, we have temporarily cancelled some of our services, made some changes and implemented specific procedures with regard to others in order to offer the utmost safety. We apologise for any inconvenience caused, but they are for the sake of everyone. Find out more about the measures here

Preguntes freqüents

Lloguer

Consulta la informació sobre el lloguer per conèixer els tipus de caiacs, les ubicacions de les bases, els horaris i els preus entre moltes altres coses.

 Cal reservar els caiacs pel lloguer?

No és imprescindible fer una reserva prèvia, tot i que és molt recomanable fer-ho especialment durant la temporada alta (juliol i agost), els caps de setmana en general, si sou un grup nombrós, pels lloguers de diversos dies, si voleu fer ús de targetes regal (tipus Smartbox, la Vida es Bella, Dakota box, Wonderbox, Cofre Vip..) i sobretot si voleu fer el lloguer a Tamariu. A la pàgina de lloguer trobareu els telèfons de cada base.

Sense reserva prèvia no us podem garantir la disponibilitat de caiacs a la mateixa platja.

 
És necessari saber nedar?

Si, és requisit necessari saber nedar per poder llogar un caiac.

Quina diferencia hi ha entre els caiacs oberts (normals) i els tancats (experts)?

Els  caiacs autobuidables (oberts), són aptes per a tots el públics. Són caiacs estables i fàcils de manejar que no requereixen experiència prèvia ni l’assistència d’un monitor. Els caiacs clàssics o de travessia (tancats) són els que solem fer servir per les excursions guiades. Per llogar aquest tipus de caiacs cal tenir experiència prèvia i signar un document d’exoneració de responsabilitat.

 

Quina diferencia hi ha entre una excursió guiada i un lloguer?

A les excursions guiades s’utilitzen els caiacs clàssics també anomenats de travessia o experts (tancats). Aquests caiacs són més ràpids i inestables que els caiacs normals de lloguer (oberts) i ofereixen una sensació de navegació més autèntica. A part que de la diferencia amb els caiacs,  les excursions guiades són conduïdes per monitors que ens descobreix tots els racons de la costa i ens expliquen els aspectes més rellevants de l’entorn. Les excursions també compten amb la presencia d’una embarcació de suport per garantir la seguretat dels participants.

Els lloguers, tot i que no es fan amb guia, compten amb l’assessorament del personal de les bases i mapes i tracks descarregables al mòbil per seguir els recorreguts. El tipus de caiacs emprats són molt senzills d’utilitzar i no calen coneixements tècnics per resoldre una situació de bolcada. Si llogueu un caiac podeu anar cap a on volgueu al vostre propi ritme.

Quanta gent pot anar en un caiac?

Depèn del tipus de caiac. Tenim els monoplaça on només hi pot anar una persona, el biplaça on hi poden anar fins a dos adults i un nen petit d’un màxim de 0.80 m d’alçada i els familiars on hi poden anar fins a dos adults i dos nens petits amb una alçada màxima de 1 m.

Els caiacs familiars no poden ser utilitzats per tres adults. Tot i que aquests caiacs poden suportar el pes de tres adults, a efectes pràctics resulta massa just l’espai i es tornen perillosament inestables.

Poden bolcar els caiacs oberts (normals)?

Tot i que els caiacs autobuidables són molt estables és possible, tot i que improbable, patir una bolcada accidental. Per tornar a pujar al caiac, cal primer tornar-lo a posar del dret posant-nos a sobre seu i desbolcar-lo cap a sobre nostre. Després, en cas dels caiacs dobles, pujarem simultàniament cadascú per un costat per evitar tornar-lo a bolcar.

 

A quina edat poden anar els nens amb caiac?

Els nens i els menors d’edat poden anar en caiac acompanyats d’una persona responsable o amb la seva autorització. Pels més petits, que encara no poden fer anar la pala, hi ha els caiacs biplaça o familiars on poden anar entre dos adults. L’edat mínima recomanada és 4 anys. Disposem d’armilles específiques per a ells.

 

Quins recorreguts es poden fer?

Els responsables de cada base us informaran dels recorreguts més adients en funció de la previsió meteorològica i el temps del que disposeu. Si ho desitgeu, podeu demanar-nos un mapa plastificat de la zona per facilitar-vos el seguiment de la ruta. També posem a la vostra disposició els tracks dels nostres itineraris recomanats per a que pugueu descarregar-los i seguir-los amb el vostre mòbil.

 

Quin és el millor moment del dia per anar en caiac?

En general, al matí a primera hora el vent sol estar encalmat i solem trobar menys gent i embarcacions.

 

Podem parar a qualsevol lloc amb el caiac?

Hi ha platges que a l’estiu es troben delimitades per línies de boies grogues i no permeten el seu accés. Consulta al personal de les bases per saber quins són els llocs més adequats per desembarcar.

Podré deixar les meves pertinences a algun  lloc?

Si, a les bases de les platges disposem d’uns calaixos on podràs deixar el que vulguis durant l’activitat. Tot i així, els espais que tenim habilitats no poden estar constantment vigilats així que us recomanem que no hi deixeu objectes de valor. No ens fem responsables de possibles pèrdues o danys en el material personal custodiat.

 

Puc portar coses al caiac?

Les coses que portem tant sobre el caiac com en els compartiments es poden mullar així que pel transport de les vostres pertinences posem a la vostra disposició uns sacs estancs que estan inclosos en el preu en els lloguers de 4 hores o més. També es poden llogar a part pels lloguers de 1 o 2 hores tot i que en general no us farà falta ja que probablement no tindreu temps de desembarcar a cap platja i per tant no en podreu fer ús.

 

Cal que porti el mòbil?

És molt recomanable que porteu un telèfon amb vosaltres per si ens heu d’avisar de qualsevol problema. A més, us pot fer servei per saber l’hora si no teniu rellotge o per fer fotos. Si teniu un mòbil resistent a l’aigua el podeu portar a la butxaca de l’armilla. Si us interessa us podem proporcionar una funda estanca a preu de cost (2 €) per poder-lo dur a mà i poder fer fotos durant la navegació. Si no, el podeu portar dins del sac estanc amb la resta de les vostres coses per fer-lo servir en cas d’urgència.

 

 Puc perdre les ulleres?

Si les ulleres ens cauen a l’aigua les perdrem gairebé segur. Per aquest motiu us recomanem que les protegiu amb algun sistema de subjecció o que no les utilitzeu si no us resulten imprescindibles.

 

Es poc pagar amb targeta?

Si, a les bases podeu pagar amb targeta.

 

Em puc dutxar a la platja?

Excepte a la platja de Castell, la resta de bases disposen de dutxes publiques a les platges.

 

Les nostres bases:

Castell (Palamós)

Tamariu (Palafrugell)

Montgó (L'Escala)

Portlligat (Cadaqués)

Ubicació base platja de Castell

Tel.: 638.952.529

Ubicació base de Tamariu

Tel.: 669.160.395

Ubicació base de Montgó

Tel.: 620.477.558

Ubicació base de Portlligat

Tel.: 646.901.588